Federer stigao Connorsa
Federer nastavio niz

Dva Švicarca među osam

Federer stigao Connorsa

M. Maksimović

Roger Federer je nastavio seriju na Australian Openu.U osmini finala je Federer eliminisao Tommyja Robreda za svoj 27. plasman u Grand Slam četvrtfinale, čime se izjednačio sa Jimmyjem Connorsom.

Federer je prošao iako je opet u pojedinim dijelovima meča bio ispod svog nivoa.Robredo je svoju priliku iskoristio u drugom setu, jedan break je bio dovoljan za 1-1 u setovima. Federer je u drugomsetu napravio 14 neforsiranih pogrešaka, Robredo samo jednu.U nastavku Španjolac nije imao šanse. U trećem setu je Federer poveo 2-0, u četvrtom 3-1.Naredni protivnik je zemljak Stanislas Wawrinka.

Wawrinka je odigrao u visokom ritmu protiv Andyja Roddicka koji niti jednom nije uspio oduzeti servis svom protivniku.U prvom setu je Wawrinka napravio break za 5-3, u drugom za 5-4 i na kraju u trećem setu Roddick je posustao rano, već nakon tri gema.U cijelom meču je Roddick je pogodio 24 winnera, koliko je i Wawrinka zabio aseva.

Nicolas Almagro je pružio solidan otpor Đokoviću u prva dva seta, u trećem je potpuno nestao, a bolje nije prošao ni Fernando verdasco koji je u meču protiv Tomasa Berdycha osvojio devet gemova.


Rezultati četvrto kolo:
Tomas Berdych (Češ, 6) - Fernando Verdasco (Špa, 9) 6-4,6-2,6-3
Novak Đoković (Srb, 3) - Nicolas Almagro (Špa, 14) 6-3,6-4,6-0
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 19) - Andy Roddick (SAD, 8) 6-3,6-4,6-4
Roger Federer (Švicarska, 2) - Tommy Robredo (Španjolska) 6-3,3-6, 6-3,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.