Federer: Trebao sam izgubiti od Ćorića

Švicarac nakon pobjede

Federer: Trebao sam izgubiti od Ćorića

Prvi teniser svijeta Roger Federer plasirao se u finale ATP turnira iz Masters serije u Indian Wellsu.

Švicarac je u dramatičnom meču koji je trajao dva sata i 21 minutu pobijedio Bornu Ćorića sa 5:7, 6:4, 6:4, te tako došao do 17. pobjede u nizu ove godine, uz još impresivniji podatak da je od 43 seta osvojio 39.

Nakon pobjede Federer je izjavio kako je trebao da izgubi od Ćorića. Hrvat je, naime, odigrao hrabro i bez respekta, imao je Federera u šaci kada je i u drugom i u trećem setu imao brejk viška...

"Trebalo je da izgubim. Dva puta sam u trećem setu bio u brejku zaostatka, i u drugom setu sam imao brejk zaostatka. Ovo mi je bio najteži meč, teži čak i od finala Australian opena", kazao je Federer, dodavši:

"Kada ste iskusan igrač i kada imate samopouzdanje nema razloga za paniku. On je igrao bolje, ja sam promašivao udarce, bilo je veoma blizu. Mogao je meč da ode na bilo koju stranu. Fizički sam poptuno u redu i sretan što se osjećam tako."

U finalu Federer će igrati protiv Del Potra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti