Federer u trećem finalu zaredom

Nakon pobjeda nad Nadalom

Federer u trećem finalu zaredom

M. Maksimović

Nakon poraza u polufinalu Australian Opena, Roger je ušao u seriju.Na Touru je osvojio Rotterdam, Dubai, dva turnira sa jednim izgubljenim setom. Seriju je nastavio i u Indian Wellsu gdje je stigao do finala.

U polufinalu je sa 6-3,6-4 pobjedio Rafaela Nadala. Deseta pobjeda Švicarca u 28 međusobnih mečeva, druga u posljednjih šest mečeva.

Početak meča između Federera i Nadala je kasnio zbog kiše tri sata, a onda se pojavio vjetar. Međutim, to Rogera nije previše smetalo. Odmah ne početku je poveo sa 3-0, ali je Rafa uzvratio na isti način. Prvi set je Federer zaključio u devetom gemu nakon još jedne serije sa tri vezana gema i jednim breakom.

U drugom je Roger poveo 3-1, vrlo brzo je stigao na 5-2. Jedan od dva izgubljena servisa Nadal je vratio u osmom gemu, došao je na 5-4, a onda je stigao novi servis gem Federera. Na drugom servisu za meč, kiša je pala. Prekid je trajao kratko, Federer se vratio as servisom za novo finale u Indian Wellsu.

Rezultat polufinala:
Roger Federer (Švi, 3) - Rafael Nadal (Špa, 2) 6:3, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije