Federer zakazao sastanak sa Đokovićem

Polufinale Mastersa u Parizu

Federer zakazao sastanak sa Đokovićem

Roger Federer igraće sa Novakom Đokovićem u polufinalu Mastersa u Parizu, prvi put ove godine.

Švicarski teniser je u četvrtfinalu eliminisao Juana Martina del Potra u tri seta, sa 6:3, 4:6, 6:3. Federer je tek drugi put ove godine savladao tenisera iz prvih deset na ATP listi.

U prethodnih 29 duela Đoković je 13 puta bio bolji od Federera, a posljednji put ga je nadigrao na završnom turniru prošle sezone u Londonu, što je bio njihov poslednji okršaj.

Samo nekoliko dana nakon što ga je savladao u finalu Bazela, Federer je uspio da u tri seta nadigra Del Potra, što je veliki uspjeh za ovog 32-godišnjaka. 

Federer je izgubio samo dva poena na svoja 22 servisa u prvom setu, pogodivši 17 vinera uz samo jednu neiznuđenu grešku za 6:3.

Usljedio je mnogo izjednačeniji drugi set, koji je prelomljen tek u desetom gemu. Na 5:4 za Del Potra i 30:30, Federer je promašio forhend, i dao Argentincu šansu da osvoji set. Iako je Švajcarac spasio gem-set loptu, odmah je vezao još dvije greške, drugi forhendom u mrežu, i konačno rivalu poklonio set. 

Ipak, ovo nije preokrenulo situaciju. Federer je ponovo bio na najboljem nivou u odlučujučem setu, napravio je brejk za 3:2, ali je Del Potro odmah uzvratio sjajnim forhendom. Ali, Argentinac ne uspjeva da sačuva svoj servis, Federer pravi još dva brejka i sa tri gema u nizu stiže do velike pobede, 43. u sezoni.

Obojica tenisera će šansu za novi duel imati već za nekoliko sedmica, jer će učestvovati na završnom turniru u Londonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.