Federer želi igrati miks sa Hingisovom
Hingis i Federer

Švicarac planira nastup za OI 2014.godine

Federer želi igrati miks sa Hingisovom

M. Maksimović

Nekada najbolja igračica svijeta, Švicarka Martina Hingis bi vrlo lako mogla zaigrati na Olimpijskim igrama u Londonu.Hingis se povukla prvi put u svojoj karijeri 2002.godine, ali se ponovo vratila četiri godine kasnije.

Ipak godinu dana kasnije je odlučila definitivno zatvoriti knjigu. Sada se pojavila informacija kako bi mogla zaigrati u Londonu i to zahvaljujući Rogeru Federeru.Federer je izjavio kako je raspoložen za nastup u miksu samo u slučaju da bude igrao u paru sa Hingisovom.

''Moram prvo vidjeti razgovarati sa Martinom pa ćemo vidjeti je li raspoložena za još jedan povratak, odnosno izlazak iz penzije.Sve ovi o njoj jer samo ona zna koliko je vremena potrebno da vrati u pravu formu'' mišljenja je Federer.

Martina Hingis je u svojoj karijeri osvojila 43 turnira,2006.godine je osvojila Australian Open igrajući u paru sa Maheshom Bhupathijem.Federer ima zlato iz Pekinga kada je u zajedno sa Stanislasom Wawrinkom otišao do kraja u četiri seta.Martina Hingis i Roger Federer su zajedno igrali za selekciju Švicarske na Hopman Cupu.Godine 2001. je ova kombinacija stigla do naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.