Federeru nema ravnog u Baselu

Deveta titula u rodnom gradu

Federeru nema ravnog u Baselu

Švicarski teniser Roger Federer ponovo je osvojio turnir u rodnom Baselu.

On je imao velikih problema ove godine da dođe do finala, pa se i u finalu pošteno namučio, ali je na kraju ipak došao do pobjede protiv Rumuna Mariusa Copila kojeg je dobio sa 2:0 u setovima.

Zanimljivo, rumunski teniser je imao brejk prednosti u oba seta, ali na kraju nije uspio da osvoji ni jedan. U prvom je Roger slavio poslije taj brejka sa 7:5, da bi u drugom preokrenuo vodstvo Copila i slavio sa 6:4.

Ovo je čak deveta titula za Federera u Baselu i odbranio je trofej kojeg je osvojio prošle godine pobijedivši tada u finalu Juana Martina del Potra.

Top Komentari

Mr.Balboa
Svaka cast za covjeka koji ima 37god,nema se tu sta pricati dalje,definitivno najbolji u historiji ovog sporta!!Steta za titule neke iz serije 1000,al eto!!#
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije