Federeru pobjeda, Safinu ovacije
Safin se oprostio

Australian Open, 3. kolo

Federeru pobjeda, Safinu ovacije

Roger Federer i Marat Safin odigrali su meč u 3. kolu Australian Opena koji je po svemu trebao biti derbi. Ipak, prognoze su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo.

Naime, samo je treći set mogao ponuditi ono što su svi očekivali. Neizvjesnost, uzbuđenje, dobre i atraktivne poteze sa obje strane. U prva dva slavio je Federer kao da je sa druge strane mreže sparing-partner. Drugi igrač svijeta dozirao je udarce i rutinskom igrom ostvario je 6:3 i 6:2. Safin je osvajač Australije od prije tri godine, ali je daleko od forme.

Imao je i podršku navijača u tie-breaku trećeg seta jer su svi nekako priželjkivali da meč ode u četvrti set priželjkujući valjda povratak starog majstora. Od toga nije bilo ništa, Federer je znao iskoristiti ponuđeno i sa 7:5 priči je bio kraj. Tako je Safin ispraćen ovacijama završio ovogodišnji nastup na prvom grand slam turniru.
Za razliku od Federera, drugi Švajcarac Stanislas Wawrinka neće vidjet 4. kolo. Iako je osvojio prvi set protiv Čeha Berdycha ostatak meča pripao je protivniku koji je zasluženo slavio sa 3:1.
Veća borba očekivala se u susretu Baghdatisa i Fisha, ali je Kipranin u vrhunskoj izvedbi stigao do laganih 3:0.

Rezultati
Federer (Šva, 2) - Safin (Rus, 26) 6:3, 6:2, 7:6(5), Berdych (Češ, 20) - Wawrinka (Šva, 15) 4:6, 6:1, 6:3, 6:4, Baghdatis (Kip) - Fish (SAD, 23) 6:2, 6:4, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti