Fernando Gonzalez zaključio karijeru

Nakon poraza u prvom kolu Miamija

Fernando Gonzalez zaključio karijeru

M. Maksimović

Jedan od ponajboljih čileanskih tenisera svih vremena,Fernando Gonzalez okončao je karijeru u 31. godini porazom od Francuza Nicolasa Mahuta u prvome kolu ATP turnira u Miamiju.

Gonzalez je na Touru prisutan od 1999.godine i za to vrijeme je osvojio 11.ATP turnira, te je još 11 puta poražen u finalima.Najveći rezultata na Grand Slam turnirima je ostvario 2007.godine kada je izgubio finale Australian Opena dok je godinu dana kasnije igrao finale turnira na OI u Pekingu kada je poražen od Rafaela Nadala.

 

Na OI u Atini 2004.godine igrao je također odlično. U singlu je osvojio broncu pobjedivši Taylora Denta, dok je u paru sa Nicolasom Massuom otišao do kraja u igri parova.2007. godine je bio peti teniser svijeta, a posebno bio je bio opasan njegov  forehand koji je po mnogima bio među najboljima u svijetu. Prvi turnir je osvojio u Orlandu prije 12 godina, posljednji 2009.godine (Vina del Mar)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.