Ferrer i Đoković na otvaranju
Novak Đoković ponovo protiv Davida Ferrera

Žrijeb za teniski meč

Ferrer i Đoković na otvaranju

U Benidormu je održan žrijeb za susret 1. kola Svjetske grupe Davis cupa u kojem će snage odmjeriti selekcije Španije i Srbije.

Voljom žrijeba prvi će na teren izaći David Ferrer i Novak Đoković, čiji meč počinje u petak, u 11 sati. Nakon toga će u drugom singlu igrati prvi igrač svijeta, Rafael Nadal i Janko Tipsarević.

Kada je riječ o igri parova (subota - 13) snage će odmjeriti Tommy Robredo/Feliciano Lopez i Novak Đoković/Nenad Zimonjić.
Poslastica će uslijediti u nedjelju kada se očekuje sudar Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, dok će u posljednjem meču igrati David Ferrer i Janko Tipsarević.

Đoković i Ferrer su se nedavno sastali u finalu turnira u Dohi, a tada je Srbin slavio sa 2:0 u setovima. Iako su Španci u prednosti zbog igranja Nadala, selekcija Srbije šansu vidi u meču dublova, posebno zbog Zimonjića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.