Ferrer i Youzhny za naslov

Španac i Rus bez problema

Ferrer i Youzhny za naslov

Drugi turnir zaredom David Ferrer je u finalu. Nakon Stockholma, Španac je i u finalu Valencije. U polufinalu je Ferrer sredio zemljaka Nicolasa Almagra u dva seta 6-2, 6-3.

Meč je trajao tek sat i sedam minuta, Ferrer je posao završio sa tri breaka. Ferrer i Almagro su igrali u Valenciji tri puta prije ovog subotnjeg okršaja. Sva tri je dobio Ferrer koji u međusobnim mečevima sa Almagrom ima čistih 14:0.

Protivnik Ferrera u finalu je Mikhail Youzhny, trenutačno 21.igrača svijeta. Youzhny je ove godine igrao finale Gstaada, prije toga je osvojio Halle. U ruskom okršaju Youzhny je savladao Dmtryja Tursunova
6-2, 6-4. Youzhny je do finala stigao sa četiri breaka. Tri su iz prvog, jedan iz drugog seta. Youzhny i Ferrer su igrali sedam puta do sada, Rus vodi 4-3.

Polufinala:
David Ferrer (Spa, 1) - Nicolas Almagro (Spa,3) 6-2, 6-3
Mikhal Youzhny (Rus) - Dmitry Tursunov (Rus) 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.