Ferrer: Nadal je najbolji svih vremena

Ferrer: Nadal je najbolji svih vremena

David Ferrer je nakon poraza u finalu ATP Mastersa 1000 u Monte Carlu izjavio kako je Rafael Nadal najbolji igrač svih vremena kada je u pitanju zemljana podloga.

''Rafa je nevjerovatan na zemlji. Uistinu ga ima svugdje na terenu u isto vrijeme. Najbolji je igrač na ovoj podlozi u hiostoriji, tu nema dileme", rekao je šesti igrač svijeta David Ferrer nakon poraza od Nadala u finalu Monte Carla.

"Generalno govoreći, vrlo sam sretan. Sretan sam i sa svojom igrom, premda ne s nekim trenucima tijekom meča. Dospjeti do kraja u Monte Carlu uvijek je teško i zato sam jako sretan,'' istakao je pobjednik turnira Rafael Nadal.

Nadal na zemljanoj podlozi Monte Carla ima skor 39-1, ovo mu je bio sedmi uzastoni naslov, a jedini poraz je doživio daleke 2003. od Argentinca Guillerma Corije. U karijeri je Nadal osvojio 19 titula na zemlji, a po 17 imaju Roger Federer i Andrea Agassi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.