Ferrer opet izgubio od Federera

Bez obzira na formu

Ferrer opet izgubio od Federera

M. Maksimović

Mjesta u polufinalu završnog turnira sve je manje. Danas je svoje rezervisao očekivano Roger Federer iako je igrao protiv Davida Ferrera koji je do danas imao 11-0 u dvorani.Međutim, Federera nikada nije pobjedio u predhodnih 13 mečeva, nije ni u današnjem 14.Iako je imao prilika i to dosta.

Ukupno deset break lopti je imao Ferrer protiv Federera danas, samo je jednu iskoristio.Federer je imao četiri prilike za break, dvije je iskoristio.Zanimljivo Federer je Ferreru uzeo dva puta servis u prvom setu,

u drugom je odluka pala u tie breaku. U tom prvom setu, Federer je poveo 3-0, Ferrer je došao na 3-3. Kod 5-4 na servis Ferrera, Federer je stigao do tri break lopte, iskoristio je prvu za 6-4.

 

Federer je spašavao svoj servis na početku drugog seta, Ferrer je bio u problemima kod 5-6 na svom serisu. Na kraju je Federer u tie breaku bio uspješniji 7-5. Poveo je 4-2, 6-3, Ferrer je spasio dvije meč lopte, treću ne.Danas je imao šest break lopti više od Federera, 15 neforsiranih grešaka manje, ali nije izbjegao 14 poraz u 14 međusobnih mečeva. 

 

Grupa B:

Roger Federer (Švi) - David Ferrer (Špa) 6-4, 7-6(5)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.