Ferrer: Pravo je čudo što sam u polufinalu

Namučio ga Almagro

Ferrer: Pravo je čudo što sam u polufinalu

Edmir Škorić

Odličan meč u četvrtfinalu Australian Opena odigrali su Španci David Ferrer i Nicolas Almagro.

Almagro je imao 2:0 prednost u setovima, ali onda je Ferrer stigao do potpunog preokreta i pobjede za plasman među najbolja četiri na Australian Openu. Bila je to 13. pobjeda za Ferrera u okršaju sa tri godine mlađim sunarodnjakom.

 

"Čudo je što sam pobijedio i što sam u polufinalu. Pokušavao sam se boriti što sam jače mogao za svaki gem i svaki poen. Jasno mi je da ću u idućem kolu trebati biti još bolji i još jači nego danas", kazao je Ferrer, dodavši:

 

"Almagro me prisilio na jako puno trčanja. Igrao je žestoko, bio sam definitivno slabiji u prva dva seta. Ali čekao sam svoju šansu i borio se. Tie-break četvrtog seta je bio ključ, u petom je on pao. Bio sam na pragu ispadanja, a možda sam i morao izgubiti. Jako sam umoran, ali imam dan i pol za oporavak."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.