Ferrer preko Haasa do finala Miamija

Haas konačno poražen

Ferrer preko Haasa do finala Miamija

Midhat Šljivak

Španski teniser David Ferrer plasirao se u finale ATP turnira u Miamiju nakon što je večeras u polufinalnom duelu savladao njemačkog tenisera Tommyja Haasa sa 2:1 po setovima 4:6, 6:2, 6:3.

U prva četiri gema oba tenisera su držala svoj servis. Haas je potom u petom gemu napravio prvi break, a nakon osvojenog gema na svoj servis pravi novi break, te dolazi do vodstva od 5:2 i servisa za osvajanje prvog seta. Ipak, Ferrer je uzvratio breakom, a osvojio je gem na svoj servisa za 5:4. Haas je ponovo imao servis za osvajanje seta, a ovog puta je uspio bez problema osvojiti gem, te je osvojio set sa 6:4.

Na početku drugog seta teniseri su ponovo osvajali gemove na svoj servis. Prvi break je napravio Ferrer u šestom gemu, te je osvojio novi gem na svoj servis za vodstvo od 5:2. Haas  je potom ponovo izgubio svoj servis, pa je Ferrer došao do osvajanja drugog seta sa 6:2 i izjednačenja na 1:1.

Haas je breakom otvoario odlučujući treći set, ali je već u narednom gemu Ferrer uzvratio. Serija break poena nastavljena je i u trećem gemu kada Haas osvaja novi gem na servis Ferrera. Uspio je Ferrer u šestom gemu ponovo vratiti break, te osvojiti svoj servis i doći do vodstva od 4:3. Potom je Ferrer napravio novi break, te je svojim servisom došao do osvajanja trećeg seta 6:3 i ukupne pobjede u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.