Ferrer 'razbio' Đokovića

Španac zasluženo u polufinalu

Ferrer 'razbio' Đokovića

Večeras je odigran meč grupe A u okviru završnog ATP turnira u Londonu, a David Ferrer je priredio veliko iznenađenje, savladavši prvog tenisera svijeta, Novaka Đokovića.

Peti igrač svijeta, Španac David Ferrer, odigrao je nevjerovatan meč protiv Srbijanca, Novaka Đokovića. Meč je trajao samo jedan sat i 15 minuta, a Ferrer se prošetao terenom, slavivši rezultatom 6-3, 6-1.

Nije Ferrer dozvolio Đokoviću niti jedan break, a jedinu Novakovu break šansu je spasio. U prvom setu je Ferrer napravio dupli break i sigurnom igrom došao do 6-3. Drugi set je donio još bolju igru Španca, a ponovo je uz dva break došao do seta, rezultatom 6-1. 

Đoković jednostavno večeras nije ličio na sebe, ali to ne umanjuje pobjedu Davida Ferrera, jer je odigrao zaista odličan meč. Treba istaći i da je ovo druga pobjeda Španca na ovom turniru, a u prvom meču je iznenadio i Andyja Murraya.

Ovim rezultatom se plasirao u polufinale i drugi je igrač, poslije Rogera Federera, koji je došao u tu poziciju na ovom turniru.

ATP London, Grupa A:
Ferrer D. (Esp/5) - Đoković N. (Srb/1) 6-3, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.