Ferrer se izdigao iz pepela i izbacio Almagra

Duel Španaca u četvrtfinalu

Ferrer se izdigao iz pepela i izbacio Almagra

Edmir Škorić

Dvojica španskih tenisera odigrali su briljantan meč četvrtfinala Australian Opena. Na kraju se kao prvi polufinalista prvog Grand Slam turnira pokazao David Ferrer.

Peti teniser svijeta je bio na pragu eliminacije, a na kraju je ipak savladao svog sunarodnjaka Nicolasa Almagra.  


Almagro je u trećem setu servirao za eč ko rezultata 5:4. Nakon što se Ferrer uspio vratiti, Almagro dobija dvije šanse u četvrtom setu. Najprije servira kod 5:4, pa kod 6:5 vodstva, ali oba puta nije bilo dovoljno koncentracije.

 

U prva dva seta Almagro je svog protivnika izluđivao odličnim servisom, forhendom, predivnim jednoručnim bekhendom. Teško da bi ga zaustavio i Đoković u takvom ritmu. Sve je Ferrer popravio u svojoj igri već u trećem setu, koejg je dobio sa 7:5, iako je, kako smo već rekli, Almagro servirao za meč kod 5:4.

U četvrtom je Ferrer dobio u tie-breaku, a onda i peti set, u kojem je mlađem sunarodnjaku prepustio samo dva gema.

 

Malo kasnije svoj četvrtfinalni meč igraju Novak Đoković i Tomaš Berdych.

 

Australian Open, četvrtfinale:

Ferrer (4) - Almagro (10) 4-6, 4-6, 7-5, 7-6(4), 6-2

Đoković (1) - Berdych (5) (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.