Ferrerovo mučenje prekinula kiša

Prekinut meč u kojem je Nadal dominirao

Ferrerovo mučenje prekinula kiša

Edmir Škorić

Dva gema dijelila su Rafaela Nadala od finala Roland Garros. Kiša je prekinula polufinalni meč između njega i njegovog sunarodnjaka Davida Ferrera.

Nakon nešto više od sat vremena igre, Španci su morali napustiti Philippe Chatrier teren zbog kiše. 

 

Nadal, šesterostruki pobjednik Roland Garrosa, osvojio je prvi set sa 6:1, a u drugom je imao sigurno vodstvo 4:1. Tokom prvog seta je Ferrer izgubio pet gemova u nizu, a u drugom je Rafa s dva breaka otišao na sigurnu prednost 4:1.

 

Nije poznato kad će Nadal i Ferrer završiti svoj meč, a u drugom polufinalu trebaju se sastati još Novak Đoković i Roger Federer, što je "finale prije finala".

 

Roland Garros, polufinale tenisera:

 

Nadal (1) - Ferrer (6) 6-2, 4-1, prekid zbog kiše

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti