Finale Madrida: Đoković ili Murray?

Novi okršaj Srbina i Britanca

Finale Madrida: Đoković ili Murray?

Ovogodišnjeg pobjednika Mastersa u Madridu odlučiće duel prvog i drugog reketa svijeta.

Novak Đoković i Andy Murray pokazali su najviše tokom ove sedmice te su se potpuno zasluženo našli u velikom finalu.

Đoković na putu ka još jednoj završnici nije izgubio niti jedan set, dok je Murray prepustio rivalima jedan, i to u drugom kolu protiv Radeka Stepaneka.

Srbin je ostvario ubjedljive pobjede nad Ćorićem, Bautista-Agutom, Raonićem i Nishikorijem, a Britanac je pored pobjede nad spomenutim Čehom bio bolji i od Simona, Berdycha i Nadala.

Murray će sigurno imati veliki motiv protiv Đokovića s obzirom da je izgubio posljednja tri duela, ali i zbog činjenice da je prošle godine trijumfovao upravo na ovom turniru. 

Novak je takođe osvajao trofej u glavnom gradu Španije, ali je i imao period nešto lošijih igara na madridskoj šljaci. 

Što se tiče međusobnih duela, Đoković je daleko uspješniji sa 22 pobjede, dok je Murray u 9 navrata bio bolji. Važno je istaći da Britanac nikada u karijeri nije pobijedio Srbina na šljaci.

Finalni meč između Đokovića i Murraya na programu je danas od 18.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti