Fish i Koroljev za naslov
Mardy Fish siguran u polufinalu

ATP u Delray Beachu

Fish i Koroljev za naslov

Mardy Fish i Jevgenij Koroljev igraće u finalu ATP turnira u Delray Beachu koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara. Epilog je ovo polufinalnih duela u kojima su Fish i Koroljev nadigrali Chardyaja, odnosno Rochusa.

Fish, prvi nosilac Delray Beacha, nije imao problema sa Francuzem. U svoje drugo finale plasirao se pobjedom od 6:4, 6:1. Manjih nevolja imao je samo u prvom setu kada je gubio sa 1:3.

No, od narednih 13 gemova osvojio je čak 11.
Mladi ruski kvalifikant je sa 6:1 i 7:5 zaustavio Christopha Rochusa i na taj način postao prvi ruski finalist u 17 godina dugoj istoriji turnira u Delray Beachu.

Polufinale
Fish (SAD, 1) - Chardy (Francuska, 7) 6:4, 6:1, Koroljev (Rusija, Q) - C. Rochus (Belgija) 6:1, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti