Fish izborio polufinale
Mardy Fish u polufinalu turnira

ATP u Delray Beachu

Fish izborio polufinale

Prvi polufinalisti teniskog turnira u Delray Beachu koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara su Mardy Fish i Jeremy Chardy.

Prvi nositelj Delray Beacha, Amerikanac Fish, je bez izgubljenog seta stigao fo finala. Protiv Florenta Serre, šestog nositelja, slavio je sa dva puta po 7:6 (7:2 i 7:4). Francuz je imao priliku uzeti drugi tie-break, ali nije imao dovoljno koncentracije.

Chardy je osvetio saigrača iz reprezentacije u duelu sa Marcosom Baghdatisom. Bilo je 6:3 i 7:6 (6) za 60. tenisera svijeta koji je na ovaj način prekinuo post od tri godine (posljednje polufinale u Rotterdamu).
Francuz će u polufinalu igrati protiv Jevgenija Koroljeva kojem je trebalo 55 minuta da sa dva puta po 6:2 nadigra Guillerma Garciju - Lopeza iz Španije.

Četvrtfinale
Fish (SAD, 1) - Serra (Francuska, 6) 7:6 (2), 7:6 (4), Chardy (Francuska, 7) - Baghdatis (Cipar) 7:6 (7), 7:6 (3), Koroljev (Rusija, Q) - Garcia - Lopez (Španija) 6:2, 6:2, C. Rochus (Belgija) - Koubek (Austrija) 6:3, 7:6 (6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.