Fognini ostao bez bodova s US Opena

Dobio i novčanu kaznu

Fognini ostao bez bodova s US Opena

E. Čaušević

Italijanski teniser Fabio Fognini izbačen je sa US Opena nakon što je vrijeđao sutkinju Louise Engzell.

Fognini je diskvalifikovan u prvom kolu US Opena kada je igra protiv svog sunarodnjaka Stefana Travaglie. Italijanski teniser je poražen u tom meču, ali u konkurenciju dublova stigao je do trećeg kola i naravno određenih bodova, te nagradnog fonda.

Međutim, na kraju je odlučeno da italijanski teniser neće dobiti osvojeni nagradni fond i bodove sa US Opena zbog navedenog incidenta. Pored toga Fognini je kažnjen sa 24.000 dolara, a od takmičenja u New Yorku trebao je zaraditi 63.000 dolara.

No, to nije sve jer je Organizacioni fond ovog turnira saopštio da još uvijek sprovodi istragu o tome da li je italijanski teniser napravio i neki veći prekršaj. Ukoliko se to ispostavi tačnim Fognini bi mogao biti kažnjen i sa 250.000 dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi