Francuski teniseri, izuzev Mahuta, uspješni

ATP Marseille, 2. kolo

Francuski teniseri, izuzev Mahuta, uspješni

Edmir Škorić

Francuski teniser Jo-Wilfred Tsonga lako se plasirao u četvrtfinale ATP 250 turnira u francuskom Marseilleu.

Favorizirani Tsonga je u prvom setu slavio sa 6:3, u drugom sa 6:2 protiv svog sunarodnjaka Nicolasa Mahuta, inače 84. igrača svijeta.

Michael Llodra (50. na ATP listi) namučio se sa Marcom Chiudinellijem. Francuz je Švicarca u oba seta dobio u tie-breaku. Još jedan Francuz, Edouard Roger-Vasselin, ostvario je plasman u četvrtfinale.

On je sa 6:3 i 6:0 nadigrao italijanskog tenisera Flavija Cipollu, koji je osam pozicija bolje pozicioniran na ATP listi. Ukrajinac Alexandr Dolgopolov je bio bolji od Lukasa Rosola. Češki teniser dobio je prvi set sa 6:2, Dolgopolov poravnao u tie-breaku drugog, a u trećem lako, 6:3 u gemovima, izborio pobjedu.Ž

U toku je meč Janka Tipsarevića i Davida Goffina te Ivana Ljubičića i Karola Becka.


ATP Marseille, 2. kolo:

Dolgopolov - Rosol 2:6, 7:6, 6:3
Rogers-Vasselin - Cipolla 6:3, 6:0
Chiudinelli - Llodra 6:7, 6:7
Tsonga - Mahut 6:3, 6:2
Goffin - Tipsarević
Ljubičić - Beck

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.