Francuzi čekaju Amerikance u Monte Carlu

Po prvi put sva četiri meča na zemji

Francuzi čekaju Amerikance u Monte Carlu

M. Maksimović

Po prvi put istoriji sva četiri meča četvrtfinala Davis Cupa će se igrati na istoj, zemljanoj podlozi.Ništa neočekivano s obzirom na parove četvrtfinala.U centru pažnje će svakako biti susret Francuske i SAD, njihov 16 međusobni.

1991.godine je Francuska osvojila Davis Cup upravo pobjedivši Amerikance u Lyonu.Zadnji put kada su bili domaćini, Francuzi su pobjedili 3:2, 2002.godine u Roland Garrosu. Novi duel nad očekuje u Country Clubu u Monte Carlu. Jim Courirer je sredio Švicarce na zemlji, sada je jači za par Bob - Mike Bryan.

 

Španija bez Nadala u Castilonu čeka Austriju koja teško može do iznenađenja, baš kao i Hrvatska u Buenos Airesu. Argentini sa Juanom Martinom Del Potrom, Hrvatska bez Dodiga.

 

Četvrti par je onaj između Češke i Srbije. Česi su izabrali zemlju u Pragu, Srbija će imati problema i to velikih bez Novaka Đokovića.

 

Parovi četvrtfinala:

Španija - Austrija 

Francuska - SAD 

Češka - Srbija 

Argentina - Hrvatska  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti