)
Frederik Nielsen najveći adut Danske
Frederik Nielsen na treningu

Danas ždrijeb mečeva u Hillerodu

Frederik Nielsen najveći adut Danske

M. Maksimović

Danas će biti obavljen ždrijeb mečeva Davis Cup susreta Danska - BiH. Prvi singl će se igrati u petak sa početkom u 15 sati, za nedelju u 14 sati je najavljen meč parova, dok će u nedelju program početi sat vremena ranije. Najveći Danski adut je Frederik Nielsen, trenutačno 191. igrač svijeta.

On je najbolje rangirani teniser u Hillerodu, ali se ne može pohvaliti nekim pretjerano velikim rezultatima. Uglavnom je igrao challengere, vrijedi izdvojiti polufinale Rimouskija još tamo u martu mjesecu, četvrtfinale Batha, Recanatija, polufinale Alessandrije. Posljednja dva meča je odigrao u Genovi na zemlji, razbio je Bozoljca, ali je izgubio od Martina Klizana. U Davis Cupu je na 17/11 u singlu, 10/6 u paru. Protiv Latvije je Podzusa dobio u pet setova, trećeg dana je izgubio od Juske u četiri seta.

Davis Cup selektor Danske, Kenneth Carlsen nema veliki izbor, preostala tri igrača nemaju ranking. Martin Pedersen nije profesionalac od 2009.godine, ali igra Davis Cup. Protiv Latvije je bio broj dva igrač i na kraju čovjek odluke. Trećeg dana je pobjedio Janisa Podzus za treći bod Danske. Carlsen vrlo vjerovatno neće ništa mijenjati, barem ne prvi dan u singlu, ostaje pitanje parova. Po svemu sudeći igrat će Thomas Kromann i Frederik Nielsen. Ovaj par je odigrao posljednja četiri meča, nakon što izgubili u Portugalu, dobili su naredna tri (Egipat, Monaco i Latvija). Prije toga je Nielsen igrao sa Pedersenom, odnosno Rasmusom Norbyjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.