Gael Monfils pokazao poruke koje je dobio nakon meča: Htjeli su mu slomiti obje ruke...

Vrijeđan na sve načine

Gael Monfils pokazao poruke koje je dobio nakon meča: Htjeli su mu slomiti obje ruke...

E. Škorić

Francuski teniser Gael Monfils još jednom je bio žrtva vrijeđanja i prijetnji od strane navijača.

Monfils je dobio uvjerljive poruke nakon što je u Rimu tokom Masters turnira izgubio od Nijemca Dominika Koepfera.

Gael Monfils, koji je trenutno na 9. na ATP listi, izgubio je senzacionalno u drugom kolu turnira na terenima u Rimu. Njega je 97. igrač svijeta, koji je kasnije namučio i Novaka Đkokovića, savladao sa 6:2, 6:4.

Francuz je nakon meča putem Instagrama dobio mnoge poruke uvredljivog sadržaja i one u kojima mu je prijećeno, a navodno se radi o nesretnicima koji su pali na kladionici.

"Glupi crni majmune", "nevjerovatno smeće" ili "robe" neke su od poruka koje je dobio Monfils. Dakle, prije svega rasističke poruke, a bilo je i onih u kojima su mu željeli slomiti obje ruke "da više nikad ne zaigraš tenis".

Monfils je oštro osudio takve poruke na svojim društvenim mrežama objavljujući screenshotove nekih od njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije