Gasquet i Berdych u borbi za trofej

ATP Shenzhen

Gasquet i Berdych u borbi za trofej

Richard Gasquet i Tomas Berdych igraće u finalu turnira u Shenzhenu.

Srbijanski teniser Janko Tipsarević predao je meč Gasquetu, i to pri vodstvu Francuza od 6:2, 4:1. Gasquet je tako upisao treću pobjedu nad Tipsarevićem u isto toliko međusobnih duela i sutra će se boriti za 14. trofej u karijeri.

U drugom polufinalnom meču češki teniser Tomas Berdych trijumfovao je protiv Brazilca Thomaza Belluccija sa 2:0 u setovima (6:2, 7:5).

Deveti igrač na ATP listi nije imao tako dobar procenat ubačenog prvog servisa (60%), ali je tokom cijelog meča pretrpio samo jedan brejk. Berdych je uspio da četiri puta oduzme servis Bellucciju i na kraju ostvari sigurnu pobjedu. 

Finale između Gasqueta i Berdycha na programu je sutra od 11.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi