Gasquet: Imam publiku, ali Murray je favorit

Roland Garros

Gasquet: Imam publiku, ali Murray je favorit

Edmir Škorić

Francuski teniser Richard Gasquet ulogu favorita u osmini finala prepušta Andyju Murrayju.

Gasquet je 17. teniser svijeta i pokušat će iznenaditi četvrtog nositelja turnira, Britanca Murrayja, koji je u prethodnom kolu bio bolji od Giralda sa 3:0 po setovima.

U prošlom njihovom međusobnom meču, kojeg su odigrali sredinom maja u Rimu Gasquet je bio bolji, a prije toga je Murray slavio na Wimbledonu i Roland Garrosu.

"Mislim da je bolje uvijek igrati na zemljanoj podlozi nego na travi. Ali, Andy je među četiri najbolja tenisera svijeta i to već duže vrijeme, pa mislim da ja nisam favorit", kazao je Gasquet i dodao:

"Na meni je da odigram veliki meč. Imam svoju publiku i moram dati sve kako ne bih ispao iz turnira".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.