Gasquet nadigrao Kyrgiosa

Francuz se plasirao u osminu finala Roland Garrosa

Gasquet nadigrao Kyrgiosa

Richar Gasquet plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon što je danas savladao Nicka Kyrgiosa sa 3:0 u setovima (6:2, 7:6, 6:2).

Francuz je tako došao do petog trijumfa u do sad sedam međusobnih duela sa Australijancem, pa će u borbi za četvrtfinale snage odmjeriti sa Japancem Keijem Nishikorijem, koji je nakon velike borbe u pet setova savladao Španca Fernanda Verdasca (6:3, 6:4, 3:6, 2:6, 6:4).

Dvanaesti teniser svijeta dominirao je tokom većeg dijela susreta, a jedini pravi otpor rival mu je pružio u drugom setu, u kojem je izborio taj-brejk. Ipak, Francuz je bio smireniji i odlučniji te je i ovaj dio igre dobio rezultatom 9:7.

Treba istaći da je Gasquet tokom meča četiri puta oduzimao servis rivalu, dok je Kyrgios iskoristio jednu od tri brejk šanse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi