Gasquet oslobođen optužbi
Richard Gasquet

Za sve je kriv poljupac u noćnom baru

Gasquet oslobođen optužbi

M. Maksimović

Francuski teniser Richard Gasquet, nekada sedmi igrač svijeta, oslobođen je optužbe za doping.
Gasquet je tokom testiranja u martu mjesecu bio pozitivan na kokain, nakon čega su stigla dva i pol mjeseca automatske suspenzije ITF-a.

I dok je  Gasquet tvrdio kako je nevin, ITF i Međunarodna antidoping agencija su kompletan
slučaj proslijedili Međunarodnom sportskom sudu u u Lausannei, tražeći jednogodišnju suspenziju za Francuza.

Francuz je tokom saslušanja ujulu mjesecu tvrdio kako je nevin i nije lagao. Na kraju je Međunarodni sportski sud u Lausannei oslobodio svih optužbi za doping Gasqueta jer je dokazano kako Francuz nije ovisnik, te da kokain ne konzumira. Prema izvještaju iz Lausanne, za sve je kriv poljubac sa djevojkom u noćnom baru u Miamiju noć prije samog testa.

Richard Gasquet ima nadimak ''Baby Federer'', na Touru je prisutan od 2002.godine. U karijeri je osvojio pet turnira, Nottingham dva puta, Lyon, Gstaad, te posljednji prije dvije godine u Mubaiju.Na Grand Slam turnirima, Gasquet je najbolji rezultat ostvario 2007.godine kada je igrao polufinale Wimbledona gdje je poražen od Rogera Federera. Ove godine ga pamtimo po nastupu na Australian Openu gdje je poražen od Fernanda Gonzaleza u pet setova, 12-10 u petom-

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije