Gdje protiv Estonije ?
Reprezentacija nakon pobjede u Maroku

Dovoljno vremena za pravi izbor

Gdje protiv Estonije ?

M. Maksimović

Pobjedom u Maroku, Davis Cup reprezentacija BiH je izborila plasman u drugo kolo, protivnik je Estonija. Nakon četiri meča na gostujućem terenu, naši teniseri će po prvi put od ulaska u II grupu igrati kao domaćini.

Meč je na rasporedu od 8.do 10.jula, a rukovodstvo saveza će zajedno sa igračima i selektorom odlučiti u kojem gradu će se igrati i na kojoj podlozi. Od ulaska u II grupu odigrali smo četiri meča na istoj podlozi, zemljanoj, a duel sa Estonijom dolazi u periodu kada se turniri igraju u Evropi uglavnom na zemlji, odnosno u Americi na betonu.

Iako je još uvijek rano predpostavljati, prevelikog izbora nemamo, čini se da su dvije solucije moguće.Dvorana i tepih odnosno negdje na otvorenom, ali je realnost da u BiH imamo puno zemljanih terena, ali malo prabih, lijepih teniskih kompleksa za jedan pravi Davis Cup meč.
Što se tiče Estonaca, to je selekcija koju poznajemo još od prošle godine.

Do sada smo igrali dva puta, 2008.godine u Armeniji, dobili smo glatko 3:0, lani puno teže 3:2, iako smo gubili 1:2.U odnosu na meč protiv BiH prošle godine i njihov posljednji portiv Litve, tu je tek jedno novo ime Jaak Poldma koji je bio čovjek odluke.U petom meču je dobio Sakinisa 3-1.S obzirom da je Litva imala Richarda Berankisa, bila je favorit u ovom susretu, ali je povreda Laurynasa Grigelisa sve pokvarila. Berankis je dobio dva singla ali je to bilo premalo.

Jurgen Zopp i Mait Kunnap su neizostavni, a vidjet ćemo je Poldma treći čovjek za ovaj duel.Amer Delić prođle godine nije igrao protiv Estonije, ali će zato na challengeru u Sarajevu već u prvom kolu sa druge strane mreže stajati Jurgen Zopp.

Rezultati 1.kolo:
Velika Britanija - Tunis 4:1
Irska - Luksemburg 2:3
Bjelorusija - Bugarska 4:1
Kipar - Mađarska 0:5
Maroko - BiH 2:3
Estonija - Litva 3:2

Parovi 2.kolo:
Velika Britanija - Luksemburg
Bjelorusija - Mađarska
BiH - Estonija
Danska - Latvija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.