Goerges rekla zbogom u 32. godini

Nijemica se oprostila od tenisa

Goerges rekla zbogom u 32. godini

A. Čaušević

Nekadašnja polufinalistica Wimbledona, Julia Goerges, je okončala tenisku karijeru u 32. godini. 

Nijemica je najbolji rangking imala prije dvije godine kada je bila deveta teniserka svijeta, a zbogom bijelom sportu je rekla sa 45. mjesta ATP liste.

"Oduvijek sam znala kako ću se osjećati kada dođe vrijeme za oproštaj od tenisa i taj trenutak je došao. Spremna sam zatvoriti tenisko poglavlje svog života i otvoriti novo zbog čega sam jako uzbuđena", rekla je Goerges.

Tokom karijere osvajal je turnire u Stuttgartu 2011. godine te turnire u Moskvi i u Zhuhaiju 2017. godine, dok je dva puta slavila na turniru u Aucklandu 2018. i 2019.

Posljednji meč odigrala je na Roland Garrosu prije nekoliko sedmica kada je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske izgubila od Laure Segmund.

Top Komentari

Saray
Tenis i velike grudi ne idu zajedno.....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi