Gonzalez prijeti domaćinima
Gonzalez bolji od Verdasca

Dva Španca, jedan Rus i Čileanac...

Gonzalez prijeti domaćinima

M. Maksimović

Plasman u polufinale ATP turnira u Barceloni su osigurali Rafael Nadal, Nikolay Davydenko, Fernando Gonzalez i još jedan Španac, David Ferrer.

Najmanje posla u četvrtfinalu je imao Rafael Nadal jer je u polufinale prošao bez borbe. Njegov protivnik u petak, David Nalbandian je predao meč zbog problema sa povredom desnog kuka.

Španci imaju još jednog svog u polufinalu. Prošlogodišnji finalista, David Ferrer je savladao Tommyja Robreda  6-3, 6-4. Za polufinalu je Ferreru bio potreban po jedan break u oba seta.  Domaće polufinale je spriječio Fernando Gonzalez koji se u tri seta pobjedio Fernanda Verdasca. Imao je Gonzalez set i break viška u drugom, ali se Verdasco vratio. Vratio se do sedmog gema, trećeg  seta. Tu je priča novim breakom Gonzaleza bila završena.

U ovom društvu je i Rus Nikolay Davydenko, koji je protiv Radeka Stepaneka prvo propustio set loptu kod 5-3, pa onda još dvije u 12 gemu kod 6-5. Ipak nije posustao, pa je nakon izgubljenog seta u tie breaku, do kraja izgubio još četiri gema.

Rezultati četvrtfinala:
Rafael Nadal (Špa,1) - David Nalbandian (Arg,7) predaja;
Nikolaj Davidenko (Rus,3) - Radek Štepanek (Češ,9) 6-7(4),6-2,6-2
David Ferrer (Špa,4) - Tommy Robredo (Špa,6) 6-3,6-4
Fernando Gonzalez (Čil,5) - Fernando Verdasco (Špa) 6-3,4-6,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.