Goran i Marin osigurali drugu pobjedu Royalsa

Drugo dana IPTL lige u Manili

Goran i Marin osigurali drugu pobjedu Royalsa

Nakon dva dana takmičenja, ekipe Micromax Indian Acesa i UAE Royalsa imaju po dvije pobjede. UAE Royalsi su savladali Singapore Slammerse 28:22, dok je ekipa Micromax Indian Aces sredila Manilla Mavericks 24:15.

Na otvaranju dvoboja Čilić je sa 6-4 svladao Čeha Tomaša Berdycha i donio početnu prednost svojoj ekipi.
Potom je Čilić udružio snage s Nenadom Zimonjićem i u uzbudljivom dvoboju parova tek u tie-breaku (5-6) izgubio od Berdycha i Australca Nicka Kyrgiosa. Francuskinja Kristina Mladenović pobjedom 6-1 nad Slovakinjom Danielom Hantuchovom donijela je odlučujuću prednost ekipi iz Dubaija. Kyrgios i Hantuchova su u mješovitom paru bili bolji (6-5) od Zimonjića i Mladenović.

na kraju su sjajan meč odigrali Goran Ivanišević i Patrick Rafter. Iako su obojica davno u penziji, ponudili su publici meč za uživanje. Odlični servisi, voleji, efektni poeni i pobjeda Ivaniševića 6-5.

U drugom duelu sve je krenulo od pobjede Santoro nad Nestorom 6-1. Uzvratili su Tsonga i Huey ostavivši Bopannu i Monfilsa na nuli. Jedan gem je osvojio Monfils kontra Murraya, dok su Bopanna i Mirza u miksu sredili Murraya i Sharapovu 6-1. Posljednju pobjedu je ostvarila Ana Ivanović u meču protiv Sharapove 6-3.

U trećem kolu u nedelju igraju UA Royals - Micromax Indian Aces odnosno Manila Mavericks - DBS Singapore Slammers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti