Goran Ivanišević preuzima tenisku reprezentaciju BiH?
Foto: EPA

Proslavljeni hrvatski teniser

Goran Ivanišević preuzima tenisku reprezentaciju BiH?

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević mogao bi postati novi selektor Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Naša teniska reprezentacija trenutno je bez selektora, a posljednji koji je obavljao ovu funkciju bio je Amer Delić. Naš tim se trenutno takmiči u Prvoj grupi Euroafričke zone, a na meču koji nam je obezbijedio plasman u ovu grupu poziciju selektora obnašao je Tomislav Brkić.

Kako prenosi srbijanski Blic, čelnici Teniskog saveza BiH razgovarali su sa Ivaniševićem i on je navodno veoma blizu preuzimanja naše reprezentacije. 

Podsjetimo, naša reprezentacija posljednji meč igrala je protiv Holandije u aprilu mjesecu kada smo u 2. kolu I Euroafričke zone poraženi od Holandije sa 3:2 u setovima, a posljednji poen Holanđani su osvojili pobjedom Haasea protiv Damira Džumhura sa 3:2 u setovima. 

Kada je u pitanju sam Ivanišević, on je nakon igračke karijere u posljednje vrijeme sarađivao sa Thomasom Berdycom i Marinom Čiliem, a kao igrač je 2001. godine senzacionalno osvojio Wimbledon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi