Gorčić i Bašić u polufinalu

Gorčić i Bašić u polufinalu

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački teniseri Ismar Gorčić i Mirza Bašić plasirali su se u polufinale ITF turnira iz Futures serije u Čakovcu (Hrvatska).

U četvrtfinalu 10.000 dolara vrijednog turnira Gorčić je kao prvi nosilac pobijedio još jednog našeg igrača, Tomislava Brkića s 3:6, 7:5, 7:5, dok je šestopostavljeni Bašić bio bolji od domaćeg tenisera Ante Pavića, drugog nosioca i 590. igrača na ATP listi, s 5:7, 6:4, 6:4.

U mečevima za nastup u finalu Gorčić će igrati protiv Tonija Androića (Hrvatska, 1.148. na ATP listi), dok će Bašić za protivnika također imati  domaćeg tenisera Kristijana Mesaroša (594.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.