Gorčić i Šetkić krenuli pobjedama
Bh teniseri skupljaju bodove i na kraju godine

Na Futuresu u Turskoj

Gorčić i Šetkić krenuli pobjedama

M. Maksimović

Naši Davis Cup reprezentativci Aldin Šetkić i Ismar Gorčić ove sedmice nastupaju na Futuresu vrijednom 10.000 dolara u Turskom gradu Antalyji.

Aldin Šetkić je postavljen za trećeg nositelja i u prvom kolu je prošao 27-godišnjeg Austrijanca Marca Mirnegga, čiji je najbolji ranking čak 204. pozicija. U uvodnom setu je odluka pala u 13. igri, gdje je naš igrač ostao na 5 poena. Međutim, u drugom setu se Aldin vratio ''biciklom'' 6-0, pa se igrao treći set. U setu odluke Aldin je bio bolji 6-4.

Ismar Gorčić je bio bolji od Marina Bradarića iz Hrvatske u tri teška, neizvjesna seta. Na kraju je je nakon velike borbe Gorčić slavio 5-7 6-2 7-6(6). U drugom kolu će Šetkić igrati protiv boljeg iz meča Vasilevski - Grozdanov dok Gorčić čeka pobjednika iz duela Nijemca Flocka i Turčina Ergudena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.