Gorčić i Šetkić razočarali

Estonci poveli sa 2:1

Gorčić i Šetkić razočarali

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački teniski par Ismar Gorčić i Aldin Šetkić, danas je deklasiran od estonske kombinacije Jurgen Zopp i Mait Kunnap (2:6, 1:6, 1:6), pa su tako izgledi za trijumf naše Davis Cup reprezentacije znatno smanjeni.

Estonci nakon dva dana imaju prednost od 2:1, pa je pred Šetkićem i Gorčićem veoma težak zadatak. Naši teniseri u sutrašnjim duelima sa Zoppom i Ivanovim moraju upisati trijumfe kako bi se mi na kraju radovali.

Sutra će na teren prvi izaći Zopp i Šetkić, dok je planirano da u drugom meču snage odmjere Ivanov i Gorčić, no ukoliko Šetkić ne trijumfuje, vjerovatno će oba selektora u posljednjem meču pružiti priliku drugim igračima.

Davis Cup, 2. kolo II grupe Evro-afričke zone, parovi:

Zopp / Kunnap - Šetkić / Gorčić 3:0 (6:2, 6:1, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.