Gorčić na otvaranju protiv Rusevskog

Davis Cup

Gorčić na otvaranju protiv Rusevskog

Adnan Beganović

Teniska Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine  od 5. do 7. marta u Velesu će sa domaćom selekcijom Makedonije odigrati meč 1. kola Druge grupe Evro-afričke zone.

Vršilac dužnosti  selekotra BiH Daver Vranić odredio je da boje naše reprezentacije  brane: Aldin Šetkić (rangiran na 358. mjestu ATP liste), Ismar Gorčić, (588.), Mirza Bašić (785.) i Damir Džumhur (1365.).

Domaću ekipu Makedonije u izboru selektora Dejana Marinkovića će predvoditi Predrag Rusevski (615.), Dimitar Grabuloski (1257.), Lazar Magdinčev (bez rankinga) i Shendrit Deari (bez rankinga).

Prema danas obavljenom žrijebu uvodni singl  meč će u petak, 5. marta  odigrati Rusevski i Gorčić, a zatim će na teren dvorane Gemidzii u Velesu,  koja prima 2.760 gledalaca,  izaću Grabuloski i Šetkić

Raspored mečeva:
5. marta (od 16,00 sati):
singl:
Predrag Rusevski - Ismar Gorčić
Dimitar Grabuloski - Aldin Šetkić

6. marta (14.00 sati):
dubl:
Rusevski/Magdinčev - Šetkić/Gorčić

7. marta (14.00):
singl:
Predrag Rusevski - Aldin Šetkić
Dimitar Grabuloski - Ismar Gorčić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.