Gorčić osvojio treći bod
Gorčić je osvojio odlučujući treći bod

Pobjeda Davis Cup reprezentacije BiH

Gorčić osvojio treći bod

M. Maksimović

Veliki uspjeh Davis Cup reprezentacije BiH. U svom prvom nastupu u II grupi Euroafričke zone naši teniseri su pobjedili Makedoniju u gostima 3:2, preokrenuvši zaostatak od 1:2 nakon dva dana. Odlučujući treći bod za našu selekciju danas je osvojio Ismar Gorčić.

Davis Cup reprezentacija BiH je danas u Velesu savladala Makedonu 3:2 izborivši plasman u četvrtfinale II grupe Euroafričke zone. Iako smo nakon dva dana bili u zaostatku 1:2, naši teniseri su čvrsto vjerovali da mogu napraviti preokret, nešto što se rijetko događa u Davis Cupu pogotovo na zemljanoj podlozi. I uspjeli su.

Aldin Šetkić je dobio Predraga Rusevskog, nakon čega je Dejan Marinković odlučio napraviti izmjenu, pa je umjesto Dimitra Grabulovskog na teren poslao Lazara Magdinčeva koji je dan ranije sa Rusevskim igrao parove. Međutim ni to nije pomoglo Makedoniji. Gorčić je svoj status favorita protiv Magdinčeva potvrdio na terenu i sa 7-6(5),6-1,6-3 nakon dva sata i 5 minuta igre osigurao je i treći bod našoj reprezentaciji.

Ovom pobjedom reprezentacija BiH se našla među osam selekcija II grupe Euroafričke zone i u četvrtfinalu će igrati protiv Estonije, koja je kao domaćin dobila Mađarsku 4:1.Pored plasmana u naredni krug, naši najbolji teniseri su osigurali ostanak u ovoj grupi i naredne godine.

Makedonija - BIH 2:3
Predrag Rusevski - Ismar Gorčić 6-4,6-2,6-4
Dimitar Grabuloski – Aldin Šetkić 1-6,4-6,0-6
Rusevski/Magdinčev – Šetkić/Gorčić 6-4,6-4,6-2
Predrag Rusevski - Aldin Šetkić 6-1,5-7,4-6,2-6
Lazar Magdinčev - Ismar Gorčić 6-7(5),1-6,3-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.