Gorčić u četvrtfinalu

Sarajevo Open

Gorčić u četvrtfinalu

Ismar Goričić, bosanskohercegovački teniser, povratnik u naš A tim, plasirao se u četvrtfinale BH Telecom Indoor Chellengera u Sarajevu.

 Da selektor Bojan Vujić nije pogriješio kada je Gorčića uvrstio na spisak reprezentativaca najbolji bh. dubl igrač pokazao je u prvom nastupu.

Nakon što je na startu eliminisao drugog nositelja, Čeha Pavela Snobela, Gorčić je duelu osmine finala bio bolji i od Latvijca Andisa Juske rezultatom 7:5 i 6:4.

Naredni rival našeg tenisera biće Austrijanac Andreas Haider, koji je u posljednjem meču dana bio bolji od drugog bh. tenisera, Aldina Šetkića sa 3:6, 6:3 i 6:1.

Iako je najbolje rangirani bh. teniser osvojio prvi set u nastavku je dopustio protivniku da bez većih problema preokrene igru i rezultat u svoju korist.

No, po onome što se moglo vidjeti, ukoliko pruži igru kao u prva dva kola Gorčić bi lako mogao proći u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti