Gorčić u drugom kolu dubla

Challenger u Banja Luci

Gorčić u drugom kolu dubla

Adnan Beganović

Prvog dana igranja mečeva glavnoga turnira u okviru 8. izdanja teniskog Challengera u Banjoj Luci, vrijednog 50.000 dolara, pobjedu je zabilježio bosanskohercegovački teniser Ismar Gorčić.

On je slavio u konkurenciji parova, gdje je s Italijanom Simoneom Vagnozzijem pobijedio rumunjsko-špansku kombinaciju Adrian Cruciat/Marc Lopez sa 7:6 (7/5), 6:2.

U prvom kolu dubla nastupio je i Aleksandar Marić, koji je u paru s Dejanom Katićem iz Srbije poražen od španskog tima Daniel Gimeno–Traver/Pere Riba 2:6, 3:6.

U pojedinačnoj konkurenciji poraze u prvom kolu pretrpjeli su Marko Stanić i Sven Lalić. Stanić je poražen od kvalifikanta Mareka Semjana iz Slovačke sa 1:6, 0:6, dok je Lalić izgubio od Čeha Dušana Lojdija sa 0:6, 0:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.