Argentinski teniser bijesan: Đokovićev balkon veći je od moje sobe

Pella razočaran

Argentinski teniser bijesan: Đokovićev balkon veći je od moje sobe

E. Škorić

Argentinski teniser Guido Pella frustriran je zbog karantina koji mora da odradi pred početak Australian Opena, ali ljut je na organizatora i na različite uslove od igrača do igrača.

On je tako rekao da je Novak Đoković dobio daleko bolje uslove u Adelaideu i da je kao najbolji teniser svijeta dobio daleko veću pažnju i naklonost domaćina.

"Novakov balkon veći je od mog smještaja. Kad izađem iz sobe, moj jedini cilj je ne povrijediti se. Odmah smo znali koji je protokol i šta će se dogoditi. Očekivao sam da se neko poput Rafaela Nadala ili Dominica Thiema također javi, da djeluje na neki način. U tim uvjetima ne možete igrati na najvišoj razini", kazao je Pella.

Naglasio je da mu je samo žao što predstavlja Argentinu i nije u mogućnosti to učiniti na najbolji mogući način.

"Uvjeti nisu normalni. Traže od nas da održavamo prostor, a nemamo gdje staviti prljavo rublje. Što se tiče hrane, trebali bismo jesti samo ono što nam donesu. Možemo naručiti, ali ono što dolazi već je prilično hladno. To ubija i fizički i psihički", zaključio je Argentinac.

Pella je trenutno 44. na ATP listi i nema velika očekivanja od Australian Opena jer je, uostalom kao i većina tenisera iz Južne Amerike, daleko bolji i efikasniji na zemlji nego na tvrdoj podlozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti