Gulbis do trećeg naslova u karijeri

ATP Delray Beach

Gulbis do trećeg naslova u karijeri

E. Škorić

Latvijski teniser Ernest Gulbis osvojio je treći naslov u karijeri, osvojivši ATP turnir u američkom Delray Beachu.

Gulbis je na tvrdoj podlozi u Delray Beachu bio bolji od Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 7:6 i 6:3. Za Latvijca, 109. igrača svijeta, ovo je prvi naslov nakon Los Angelesa 2011. godine, dok je 105. igraču ovo bilo prvo finale.

 

Imao je Gulbis 2:0 u prvom setu, ali se Roger-Vasselin vratio i kod 5:4 je imao set-lopu. Nije uspio da realizira, pa je Gulbis slavio u tie-breaku, a u drugom setu nije imao većih problema.

 

Treba kazati da je ovo prvo finale igrača izvan Top 100 još od Houstona 2007. godine, kada su igrali Ivan Karlović i Mariano Zabaleta. 

 

ATP Delray Beach, finale:

Gulbis - Roger-Vasselin 7-6(3), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.