Gulbis izazov za Nadala

Španac bez borbe u osminu finala

Gulbis izazov za Nadala

M. Maksimović

Većih uzbuđenja na terenima Indian Wellsa barem kada je u pitanju konkurencija tenisera, nije bilo. Rafael Nadal je na najlakši mogući način prošao u osminu finala. Njegov protivnik, Argentinac Leonard Mayer je predao meč. Mayer je predao i prije izlaska na teren, razlog je povreda leđa. 

Naredni protivnik Rafaela Nadala je sve bolji Ernests Gulbis. Latvijac, nekada 21.igrač svijeta je u Indian Wells stigao kao pobjednik Delray Beacha. Tamo je iz kvalifikacija otišao do kraja podsjetivši na najbolje dane kada je bio 21.igrač svijeta. Andreas Seppi je uzeo prvi set, ali je Gulbis uspio preokrenuti meč, dobiti 13 zaredom u posljednjih 17 dana. 

 

Na putu do osmine finala, Roger Federer je ispustio četiri gema protiv Ivana Dodiga, Florian Mayer je uzeo gem više Tomasu Berdychu. Lleyton je kolo ranije odigrao vrlo dobar meč, eliminisao je prošlogodišnjeg finalistu, John Isnera, međutim Stanislas Wawrinka je bio prejak. Meč je trajao 84 minute, Wawrinka je imao sedam break lopti, tri je iskoristio, Hewitt od četiri jednu. Većih problema nije imao niti Richard Gasquet u meču sa Poljakom Janowiczem, baš kao ni Kevin Andreson koji je sredio Jarkka Nieminena.

 

Rezultati 2.kolo:

Kevin Anderson (JAR) - Jarkko Nieminen (Fin) 6-3, 6-1

Rafael Nadal (Špa,5) - Leonardo Mayer (Arg) - bez borbe

Ernests Gulbis (Lat) - Andreas Seppi (Ita,20) 5-7, 6-3, 6-4

Tomaš Berdych (Češ,6) - Florian Mayer (Nje,27) 6-4, 6-1

Roger Federer (Švi,2) - Ivan Dodig (Hrv) 6-3, 6-1

Richard Gasquet (Fra,10) - Jerzy Janowicz (Polj,24) 6-1, 6-4

Gilles Simon (Fra,13) - Benoit Paire (Fra) 3-6, 7-6 (5), 6-4

Stanislas Wawrinka (Švi,18) - Lleyton Hewitt (Aus) 6-4, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije