Gulbis rastužio Francuze

Latvijac stigao do petog naslova u karijeri

Gulbis rastužio Francuze

Latvijac Ernests Gulbis osvojio je ATP turnir u Marseilleu. U finalu je Gulbis rastužio domaće navijače, pobjedivši branitelja naslova Jo-Wilfrieda Tsongu 7-6 (5), 6-4.

Do sada je u karijeri Gulbis osvajao naslove u Delray Beachu (2010. i 2012.), Los Angelesu (2011.) i St. Peterburgu (2012.), pa se može reći da je titula u Marseillu svakako jedna od vrijednjih u karijeri.

U prvom setu je bilo break lopti, Gulbis je prokockao tri, od čega dvije set-lopte, a Tsonga jednu, prije samog tie breaka. U tie breaku je Gulbis imao 4-0, 6-2, iskoristio je tek petu set loptu. U trećem gemu drugog seta Gulbis je stigao do breaka, vodio je 4-2, pa je imao pet prilika za dvostruki break. Tsonga se opet vraćao, skoro je došao na 4-4, ali Latvijac nije ispustio break prednosti.


Finale:
Ernetst Gulbis (Lat, 3) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 2) 7-6 (5), 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.