Haas namučio Federera, ali ipak izgubio

Fedex u finalu

Haas namučio Federera, ali ipak izgubio

Midhat Šljivak

Roger Federer prvi je finalist ATP turnira u njemačkom Halleu, a Fedex je u današnjem polufinalu savladao domaćeg tenisera Tommyja Haasa sa 2:1 po setovima 3:6, 6:3, 6:4.

Haas je več u prvom gemu na svoj servis uspio spasiti break loptu, te su oba tenisrea držala svoj servis do šestog gema, kada Haas pravi break, kojeg je uspio zadržati do kraja seta, te je ovaj dio igre riješio u svoju korist sa 6:3.

Federer je uzvratio u drugom setu. Odmah je napravio break, te je do kraja mirnom igrom uspio doći do osvajanja seta sa 6:3, i izjednačenja na 1:1.

Slično je počeo i treći, odlučujući set. Federer je u trećem gemu napravio break, kojeg je sačuvao do kraja trećeg seta, a na kraju ga je i osvojio sa 6:4, te se na taj način plasirao u finale gdje će igrati sa pobjednikom meče Youzhny - Gasquet.

ATP Halle:

Federer - Haas 2:1 (3:6, 6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.