Haas nije uspio zaustaviti Đokovića: Novak u četvrtfinalu

Đoković bez problema sa Haasom

Haas nije uspio zaustaviti Đokovića: Novak u četvrtfinalu

Midhat Šljivak

Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, savladao je večeras Nijemca Tommyja Haasa sa 3:0 po setovima 6:1, 6:4 i 7:6, te se na taj način plasirao u četvrtfinale Wimbledona.

Novak je već u prvom gemu napravio break, a nakon toga i još dva, te je Haasu dopustio da osvoji samo jedan gem u prvom setu 6:1.

Drugi set je donio mnogo više uzbuđenja. Uspio je Haas iskoristiti pad u igri Noavaka Đokovića, te je došao do vodstva od 4:2 u drugom setu. Ipak, Đoković je potom podigao nivo svoje igre, te je osvojio preostala četiri gema u drugom setu, kojeg je na kraju osvojio sa 6:4.

Novak je u trećem setu imao veliku priliku dalagano privede meč kraju. Ipak, kod 5:3 i njegovog servisa, Haas je napravio break za 5:4. Novak je imao dvije meč lopte i u narednom gemu, ali je Haas obje spasio te je došao do 5:5. Ušlo se zatim i u tie-break gdje je Đoković odigrao mnogo bolje, te je na kraju sasvim zasluženo došao do pobjede u ovom meču.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Tomasa Berdycha koji je sa 3:1 u setovima savladao Bernarda Tomića.

Wimbledon:

Đoković - Haas 3:0 (6:1, 6:4, 7:6)

Berdych - Tomić 3:1 (7:6, 6:7, 6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.