Haas u polufinalu Münchena

Veteran ne posustaje

Haas u polufinalu Münchena

M. Maksimović

Organizatori turnira u München su prezadovoljni. U polufinale su se plasirali Tommy Haas, Daniel Brands i Philipp Kohlschreiber. Njima trojici društvo će praviti Međugorac, Ivan Dodig. 

Upravo je Dodig prvi izborio polufinale, jer je njegov meč sa Alexandrom Dolgopolov bio prvi na rasporedu. Dodig je opet slavio u dva seta, dva puta po 6-4. U prvom je ispustio break prednosti, Ukrajinac se vratio na 3-3, ali je opet izgubio svoj servis kod 4-4. Slično kao u prvom setu, i u drugom je Dodig krenuo sa ranim breakom, spasio je tri break lopte u četvrtom gemu i za razliku od prvog seta, više nije gubio servis. 

 

Tommy Haas ima 35 godina, ali još uvijek ne posustaje. Ovo mu je četvrto polufinale, tri različite podloge. U Münchenu nikada nije otišao do kraja, igrao je jedno finale, dva polufinala. 

Zaustavljali su ga Pavel, Čilić, Franco Squillari u finalu prije 13 godina. Protiv zemljaka Floriana Mayera nije imao previše problema, tek u prvom, u nastavku Mayer nije imao šanse.

 

Zahvaljujući odličnom servisu, Daniel Brands je sa jednim breakom napravio puno, osvojio je prvi set.

Tek u završnici drugog seta, Brands je malo usporio, na set loptu Janko pravi break za 1-1.

Brands nije posustao, uzeo je servis Tipsareviću i otišao polufinale. Treći Nijemac u polufinalu je Philipp Kohlschreiber koji je bio bolji od Viktora Troickog 6-3,7-6 (3)

 

Četvrtfinale:

Tommy Haas (Nje,3) - Florian Mayer (Nje,6) 6-4, 6-1 

Philipp Kohlschreiber (Nje,4)  - Viktor Troicki (Srb)  6-3, 7-6 (3)

Daniel Brands - Janko Tipsarević 6-3, 4-6, 6-4

Ivan Dodig (Hrv) - Alexandr Dolgopolov (Ukr) 6-4, 6-4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije