Haase: Bio sam malo bolji, bit će teško u drugom meču

Holanđanin nakon pobjede

Haase: Bio sam malo bolji, bit će teško u drugom meču

Holanđanin Robin Haase pobijedio je danas Mirzu Bašića sa 3:1 u okviru 2. kola I grupe Euro/Afričke zone te je donio svojoj reprezentaciji vodstvo od 1:0.

Haase je nakon meča bio veoma zadovoljan te je poručio da će njegovom saigraču iz reprezentacije De Bakkeru biti veoma teško protiv Džumhura u drugom meču.

"Imao sam prednost na početku meča, on je napravio nekoliko grešaka i išlo je sve dobro za mene. Sve u svemu, bio sam malo bolji, ali nakon drugog seta on je počeo igrati bolje i imali smo pravi meč. On je više rizikovao i pogađao je udarce,. Sudac je napravio nekoliko grešaka, a ja sam htio osvojiti treći set i završiti posao. Bio sam frustriran u tim trenucima, ali dobro je završilo", rekao je Haase pa se osvrnuo i na drugo meč dana u kojem se sastaju Damir Džumhur i Thiem De Bakker. 

"Damir je sjajan igrač, igrali smo prije mjesec dana. Bit će veoma teško, ali nadam se najboljem", rekao je Haase.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi