Haase do finala i Haasa

ATP turnir u Beču

Haase do finala i Haasa

Tommy Haas ima 35 godina, ali još uvijek ne posustaje. Ove godine je osvojio Munchen, igrao je finale San Josea. Trenutačno je na 14 naslova i 12 finala u singlu.

ovo je njegovo treće finale u Beču, prvo je igrao 2000.godine kada je poražen od Henmana, dok je prije 12 godina slavio pobjedivši Canasa u tri seta. protiv Rosola se Haas vratio nakon što je izgubio prvi. U tie breaku trećeg Čeh nije uhvatio niti poena.

U drugom polufinalu dogodilo se veliko iznenađenje. Holanđanin Robin Hasse je Tsongu dobio u dva seta. 7-5, 7-6(4) nakon sat i 33 minute igre. Haase je ulaskom u finale Beča potvrdio kako mu turniri u Austriji očito odgovaraju. Dva puta zaredom Holanđanin je osvojio Kitzbühel, ove i prošle godine.

Rezultati polufinala:
Tommy Haas (Nje,2) - Lukas Rosol (Cze,8) 3-6, 6-4, 7-6(0)
Robin Haase (Hol) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra,1) 7-5, 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.